TOP 10 miest na strednom Slovensku kam s ďeťmi

Top 10miest na strednom Slovensku

10 miest na strednom Slovensku, ktoré musíte navštíviť s deťmi!

1. Tatralandia

Na prvej priečke, ako ideálnu dovolenkovú destináciu pre deti, musíme spomenúť Tatralandiu v Liptovskom Mikuláši – najväčší aquapark na Slovensku. Nachádza sa tu 14 vnútorných a vonkajších bazénov. Užiť si v nich môžete morskú, terapeutickú, či termálnu vodu. Okrem toho množstvo atrakcií pre deti ako pirátska loď, šmýkačky, tobogány, vodné hojdačky, ale aj masážne trysky, bublinky, protiprúd a vodný bar pre rodičov.

Autor fotografií: Facebook Tatralandia

Podporte našu tvorbu obsahu a tipov pre turistov a rodičov s deťmi , aby sme pre vás mohli aj naďalej pripravovať kvalitný obsah a technicky rozvíjať stránku 🙂

2. ZOO kontakt Liptovský Mikuláš

Je len málo detí, ktoré by nemilovali zvieratá. A ak si ich môžu navyše pohladiť, budú o to šťastnejšie! Presne to môžu zažiť vaše deti v ZOO kontakt, priamo pri Tatralandii. Krotké mláďatká šeliem, motýlia záhrada, voliéra s papagájmi, možnosť kŕmiť a hladiť niektoré zo zvierat, jazda na poníkoch, miniatúry svetových stavieb a ešte omnoho viac nájdete v tejto úžasnej ZOO.

Autor fotografií: Facebook Zookontakt

3. Lanový park Tarzánia Jasná

Máte doma malého Tarzana, ktorý potrebuje vybiť svoju energiu? Tak šup do Tarzánie v Jasnej! Dve lanové dráhy sú tu určené pre dospelých a jedna pre deti. Zabaví sa teda celá rodina. Na tratiach vás čaká 95 prekážok a 34 plošín. Poďte si užiť adrenalín.

Autor fotografií: Facebook Tarzania Jasna

4. Fun aréna Donovaly

Tento zábavný park s tobogánovou bobovou dráhou, lanovou dráhou, edukatívnym detským parkom, vodným ihriskom, trampolínou a množstvo ďalších atrakcií si deti zamilujú. V krásnej prírode si užijete deň plný aktivít a zábavy.

Autor fotografií: Facebook Fun Aréna

5. Rozprávková dedinka Habakuky

V lone nádhernej prírody na Donovaloch si môžete pozrieť čarovnú Rozprávkovú dedinku Habakuky. Domčeky z Dobšinského rozprávok sú plné hrdinov ako Laktibrada, Popolvár, či Zlatá priadka. Okrem roztomilých domčekov tu na deti čaká aj ihrisko, ukážky ľudových remesiel, divadelné predstavenia a ďalšie atrakcie.

Autor fotografií: Facebook Donovalkovo

6. Hlavné mesto detí – Donovalkovo

V čarovnom prostredí Nízkych Tatier sa deti prenesú do vlastného detského sveta, plného hier, zábavy a aktivít. V Donovalkove nájdete hasičskú zbrojnicu, autoservis, perníkovú chalúpku, kino, pečenie s Popoluškou a omnoho viac. Kým sa deti zabávajú, dospelí môžu relaxovať pri chutnej káve.

Autor fotografií: Facebook Donovalkovo

7. Vodný park Bešeňová

Je jasné, že deti dávajú v lete prednosť šanteniu vo vode. Preto vám odporúčame ďalší aquapark – Vodný park Bešeňová. Užijú si ho však aj dospelí, pretože horúce pramene geotermálnych vôd sú skvelé na pohybové, dýchacie, či urologické problémy. Deti zas očaria tradičné vodné atrakcie ako tobogány, šmýkačky, vodopád a iné.

Autor fotografií: Faceook Vodný park Bešeňová

8. Sun paradise Veľká Rača Oščadnica

V stredisku Veľká Rača vás čaká bobová dráha, rozhľadňa, bike park, horské kolobežky, trampolína, lanový park, aquazorbind a oveľa viac. Hľadáte aktívnu zábavu pre celú rodinu? V Sun paradise ju nájdete.

Autor fotografií: Facebook Snowparadise – Veľká Rača Oščadnica

9. Stredoveká dedina Paseka

Pod hradom Strečno sa nachádza areál stredovekých stavieb, ktorý zaujme veľkých aj malých milovníkov histórie. Kompletne vybavené dobové drevené domčeky vám ukážu, ako sa žilo kedysi. Areál ponúka tiež oddychovú zónu s ohniskom a ihrisko. Skvelý výlet na celý deň.

Autor fotografií: Facebook Stredoveká dedina Paseka

10. Oravská priehrada

Okrem krásnej prírody a možností turistiky ponúka Oravská priehrada tiež vyhliadkové plavby loďou a samozrejme letnú zábavu v podobe kúpania a vodných športov.

Toto je len stručný výber z množstva možností, ktoré stredné Slovensko ponúka. Táto časť Slovenska je na dovolenku ako stvorená.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *