TOP 10 miest na východnom Slovensku kam s ďeťmi

Top 10 na východnom Slovensku

10 miest na východnom Slovensku, ktoré musíte navštíviť s deťmi!

Po západnom a strednom Slovensku sme sa už spolu túlali v prechádzajúcich článkoch. Predstavili sme vám miesta a atrakcie, ktoré sa deťom iste budú páčiť a stoja za návštevu. Teraz sa spolu vyberieme na východ, pretože aj tento kút Slovenska má deťom čo ponúknuť.

1. Zemplínska Šírava

Začneme pri slovenskom mori. Okrem samotnej vodnej nádrže Zemplínska Šírava sa deti môžu okúpať vo vonkajších bazénoch, ktoré sa nachádzajú vo viacerých tunajších strediskách. Taktiež je tu aquapark s vonkajšími a vnútornými bazénmi. Deti potešia vyhliadkové plavby loďou, kolotoče a špeciálne aj stredisko Medvedia hora s detským ihriskom.

Autor fotografií: Facebook Zemplínska šírava

2. ZOO Košice

Najväčšia ZOO v strednej Európe sa rozlieha na ploche 289 ha. Okrem množstva zvierat deti milujú aj DinoPark a blízku bobovú dráhu Kavečany. V ZOO sa nachádzajú aj detské ihriská a je tu možnosť stráviť celý deň, napríklad piknikom v prírode.

Autor fotografií: Facebook Zoo Košice

Aquapark Poprad

Areál tohto aquaparku ponúka rodinám s deťmi viac ako 350 atrakcií! Okrem zábavy v bazénoch je to napríklad aj laserová šou, množstvo animačných programov, cvičenie vo vode, bazén s barom, detský ostrov pokladov pre najmenších a samozrejme rôzne tobogány a šmykľavky.

Autor fotografií: Facebook Aquacity Poprad

4. Jaskyňa Domica

Počasie nie je ideálne alebo si proste potrebujete oddýchnuť od horúčav? Navštívte jaskyňu Domica, ktorá sa nachádza pri obci Dlhá Ves v okrese Rožňava. Vybrať si môžete krátky okruh bez platby alebo dlhý s platbou, v rámci ktorého sa preveziete po podzemnej riečke Styx. Okrem toho tu uvidíte množstvo jaskynných útvarov.

Autor fotografií: Facebook jaskyňa Domica

Vysoké Tatry – Štrbské pleso

Túra vo Vysokých Tatrách nemusí byť vhodná pre všetky deti. Nie všetky ju totiž zvládnu. Ale prechádzku okolo krásneho Štrbského plesa určite áno! Dá sa totiž absolvovať aj s kočiarom. Deťom sa tu zapáči Veveričí lanový park, ale aj vyhliadka Monte Mory na kopci nad plesom.

Autor fotografií: Facebook Štrbské Pleso

6. Galéria Dobrá hračka

Ak vám náhodou počas dovolenky nevyjde počasie a potrebujete zabaviť deti, vyberte si Galériu Dobrá hračka v Tatranskej Lomnici. Deťom ponúka množstvo hier a atrakcií – hlavolamy, puzzle, kreatívne a hudební hračky, stanice s povolaniami a dopravné ihrisko.

Autor fotografií: Facebook Galéria Dobrá Hračka

7. Chodník korunami stromov Bachledka

V Bachledovej doline Belianskych Tatier sa nachádza krásny vyhliadkový chodník v korunách stromov, na ktorý sa dá pohodlne vyviezť lanovkou alebo vyšliapať naň v rámci túry. Z chodníka je výhľad na všetky svetové strany a okolitú prírodu. V areáli pod ním sa nachádza detské ihrisko, bobová dráha, či reštaurácia.

Autor fotografií: Facebook Chodník korunami stromov

8. Ľubovniansky hrad

Nad mestom Stará Ľubovňa sa týči čiastočne zrekonštruovaný hrad z konca 13. storočia. Návštevníci tu môžu obdivovať múzeum s historickými a remeselnými expozíciami. Pod hradom sa nachádza krásny skanzen, ktorý zobrazuje tradičné ľudové stavby.

Autor fotografií: Facebook Ľubovnianske múzeum

9. Jazero Morské oko

V bukových lesoch Vihorlatského pohoria, neďaleko mesta Sobrance, sa nachádza jazero, ktoré vzniklo sopečnou činnosťou. Je vyhlásené za svetové prírodné dedičstvo UNESCO. Ideálna túra aj pre malé deti, keďže z parkoviska k jazeru vedie asfaltka dlhá cca 1 km. Z Morského oka sa za približne 35 minút dostanete ku Sninskému kameňu, ktorý ponúka úžasné výhľady na okolie.

Autor fotografií: Facebook Naše Morské OKO

10. Biokúpalisko Sninské rybníky

Toto unikátne kúpalisko pri Snine využíva technológiu samočistenia vody pomocou rastlín a rias. Areál má okrem bazénov pre plavcov, neplavcov a malé deti, aj športové a detské ihriská.

Autor fotografií: Facebook Biokúpalisko Sninské rybníky

Určite uznáte, že ani na východe sa deti počas prázdnin nudiť nebudú!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *