ZOO Kontakt

Lokalita

Okres: Liptovský Mikuláš (Žilinský kraj)

V bezprostrednej blízkosti aquaparku Tatralandia v Liptovskom Mikuláši sa nachádza jedinečná zoologická záhrada, v ktorej sa návštevníci na zvieratá nedívajú spoza skla či mreží, ale sú s nimi v priamom osobnom kontakte. Štvornohých, ale i dvojnohých či beznohých obyvateľov ZOO môžu pohladkať či nakŕmiť, a to častokrát i v prípade, že ide o zdanlivo nebezpečné tvory, ako je napríklad pytón.
Na deti, a zďaleka nie iba na ne, čaká viac ako 300 zvieracích kamarátov z najrôznejších kútov sveta. Nájsť tu možno opičky, medvedíka čistotného, kenguru, obriu korytnačku… K obľúbeným atrakciám patria voliéry s veveričkami či papagájmi, v ktorých zvieratá pobehujú alebo pletujú vôkol, dajúc sa zavše chytiť a pohladkať. Veľkej obľube sa tešia i najrôznejšie mláďatá, o ktoré v ZOO nikdy nie je núdza, napríklad medvieďatá či levíčatá. Deti aj dospelí majú tiež možnosť zajazdiť si na poníkoch a koníkoch.
Osobný kontakt, aký možno v ZOO zažiť, umocňuje vzťah človeka k zvieratám a učí ho hľadieť na ne ako na priateľské stvorenia. Tunajšie zvieratá sa narodili v ľudskej opatere, na kontakt s ľuďmi sú zvyknuté a majú ho rady. Ich pozitívne reakcie nenechajú nikoho chladným a postarajú sa o množstvo nezabudnuteľných zážitkov.

Kontakt

Adresa: Ráztocká ulica, Liptovský Mikuláš, 031 01

Telefón: +421 919 220 760

Email: info@zookontakt.sk

Web: http://www.zookontakt.sk/vstupne/

Informácie pre návštevníkov

Otváracie hodiny: http://www.zookontakt.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *