Rozhľadňa na vrchu Hájnica

rozhľadňa Hájnica

Podrobnosti lokality Rozhľadňa na vrchu Hájnica

V malej a možno na prvý pohľad nenápadnej dedinke Haluzice stojí na kopci Hájnica menšia, ale zato veľmi romanticky pôsobiaca drevená rozhľadňa. Je vysoká 7,3 metra a je veľmi ľahko prístupnú z obce (od budovy obecného úradu) po značenej lesnej cestičke dlhej približne 500 m. Aj vďaka tomu predstavuje skvelý výlet pre deti aj seniorov.

Postavil ju Mikroregión Bošáčka v spolupráci s obcou Březová, na základe projektu podporeného Programom cezhraničnej spolupráce Slovenskej a Českej republiky, Fondom mikroprojektov. Správcom projektu bol Trenčiansky samosprávny kraj.

Okrem krásneho výhľadu na zrúcaninu románskeho kostolíka a obec Haluzice, ponúka pohľad na všetky svetové strany: Biele Karpaty, Považský Inovec a obce Bošáckej doliny. Pri priaznivom počasí je nádherne vidieť mesto Trenčín a jeho okolie. Rozhľadňa je miestnou atrakciou, ale i pokojným miestom pre oddych, grilovanie, opekanie či príjemný piknik napríklad pri západe slnka.

Neďaleko tejto rozhľadne sa nachádza aj Haluzická tiešňava, ktorá láka nadšených turistov. Spojením návštevy týchto dvoch miest môžete stráviť príjemný deň v lone krásnej prírody.

Fotogaléria Rozhľadne na vrchu Hájnica

Autor fotografii: Daniel Goldbach

 
 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *