Hojdačka Chvojnica

hojdačka chvojnica

Hojdačka s ohniskom pri Chvojnici

Hojdačka a posedenie s ohniskom sa nachádza na “družštevnej ceste” medzi dedinami Chvojnica a Tužina.

Hojdačka je situovaná na vršku odkiaľ je výhľad na celú dolinu, je tam urobené pohodlné posedenie s ohniskom. Celkovo je to krásne podhorské prostredie s peknou pestrou lúkou.

Hojdačka

Hojdačka je unikátna vo svojej konštrukcii. Je zavesená na oceľovom lane, ktoré je hore ukotvené o dva pri sebe stojace stromy – borovice. Takže hojdanie dáva zvláštny pocit “mäkkosti/pružnosti”. Samotná lávka hojdačky visí na oceľových lanách, vyzerá bezpečne, hojdali  sa na nej nielen deti do 30 kg, ale aj ľudia s váhou do 100 kg a nebolo badať problém s pohľadu bezpečnosti. Ale s dlhodobého hľadiska by sa tam nemali hojdať sto kilové osoby, lebo stromy viditeľne ohýba 😊

Ako sa dostať k hojdačke pri Chvojnici

Pravdepodobne ide každý od Prievidze, takže je potrebné odbočiť v Nitrianskom Pravne smerom na Chvojnicu a Domov dôchodcov Bôrik. Následne cca 1 km pred Chvojnicou na križovatke “Y” treba ísť doprava na poľnú/družstevnú cestu a popri silážnej jame až po odbočku (doľava) do lesa. Tam je odstavná plocha na auto aj viac áut. (ak tam nie je naťahané drevo)
Inak asfaltová cesta pokračuje pekným prostredím až do Tužiny pri Obecný úrad a tadiaľ sa dá znova dostať do N. Pravna resp. PD/ZA/MT.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *