Rozhľadna Dúbravka Soblahov

Rozhľadňa Soblahov: Krásne Výhľady a Cykloturistika

Rozhľadňa Soblahov v trenčianskom regióne pôsobí ako rozprávková drevená stavba vysoká 9,5 metra. Z jej vrcholu ponúka úchvatný výhľad na okolité mestá a pohoria, vrátane Bielej Karpate, Považského Inovca a Strážovských vrchov. Toto miesto je strategicky umiestnené na križovatke cykloturistických trás a pri historickom mieste, kde kedysi prechádzala lesná železnička Trenčín – Selec.

Spodná časť rozhľadne má prístrešok s posedením, ideálne pre oddych a občerstvenie. Okolie rozhľadne je vhodné aj pre deti, ktoré si môžu zahrať na veľkej lúke.

Ako sa tam dostať?

K rozhľadni Dubravka nad obcou Soblahov sa dostanete jednoducho a blízko autom, alebo aj bicyklom priamo k rozhľadni. Pokiaľ idete autom, je treba ho nechať na konci dediny pri cintoríne. Je tam veľká kovová brána so značkou zákazu vjazdu na lúku/do lesa. Je tam parkovisko s kapacitou cca 10 áut, ale nie je problém ho nechať hocikde na ulici.
Už od parkoviska vidieť rozhľadňu, čiže je to tak 5 minút chôdze “z nohy, na nohu”. Taká malá vychádzka aj pre 2 ročné deti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *