Trenčiansky luh – revitalizácia rekreačno-vzdelávacej zóny

Zvíťazil návrh Viktórie Gáspár, Matúša Janotu, Richarda Kastela, Vladimíra Kováča, Martina Mišíka a Andreja Škrinára.

Popis revitalizácie Trenčianskeho luhu

V Trenčíne sa vo februári 2023 vyhlásila krajinárska a architektonická súťaž na revitalizáciu rekreačno-vzdelávacej zóny Trenčianskeho luhu. Tento projekt, spolu s revitalizáciou parku Gen. MR Štefánika, má infraštruktúru pre kultúrne a spoločenské aktivity a pripravuje mesto na titul EHMK2026.

Trenčiansky luh bol v roku 2021 vyhlásený za chránené územie a delí sa na dve zóny. Prvá zóna je nezasahovaná a slúži na ochranu lužného lesa. Druhá zóna, rekreačno-vzdelávacia činnosť, je určená pre aktívne využitie a práve táto časť je predmetom súťaže. Územie o rozlohe približne 25 000 m2 je vymedzené hrádzou a riekou Váh.

Cieľom revitalizácie je vytvoriť priestor pre rekreáciu a oddych s komunitnými prvkami, ohniskami, malými ihriskami, miestami pre deti a rodinu, mobiliármi a priestormi pre umelecké a komunitné aktivity. Súťaž zadanie zrušiť akceptáciu miest, prípadne je možné mať možnosť výhľadovania na hrad. Celý projekt má prispieť k rozvoju a oživeniu tejto oblasti a zlepšiť jej prístupnosť a atraktívnosť pre obyvateľov aj návštevníkov.

Vizualizácie Trenčianskeho luhu

Ako sa dostať k Trenčianskemu luhu:

Okres: Trenčín ( Trenčiansky kraj )

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *