Technické auto moto múzeum Lehota pod Vtáčnikom

Technické moto muzeum veteranov lehota pod vtacnikom

Popis Technického moto múzea

 

Objavte nádherné exponáty a štýlové veterány. Pre tých, ktorí milujú techniku z minulosti, TECHNICKÉ – MOTO MÚZEUM je ideálnym miestom na objavovanie krásnych exponátov a technických skvostov.
Nachádza sa v areáli DKP Slovakia a ponúka návštevníkom nádherné Tatry 603, Tatru 12 v pôvodnom stave, JAWA a ČZ stroje z 30-tych rokov minulého storočia a mnoho ďalších.

„NAJKRAJŠÍ KUS NÁBYTKU V OBÝVAČKE JE AUTO ALEBO
MOTORKA Z ČIAS PRVEJ ČESKOSLOVENSKEJ REPUBLIKY.“

Súkromná zbierka múzea sa nachádza v 5 budovách a neustále sa rozrastá. Milovníci techniky si môžu vychutnať technickú zručnosť i zmysel pre eleganciu našich predkov. Múzeum je otvorené pre verejnosť od pondelka do nedele a návštevníci ho nájdu na Lehoti pod Vtáčnikom.

Okrem prehliadky exponátov si môžete užiť aj jedinečné zážitky v deň svojej svadby. Múzeum ponúka prenájom niekoľkých nádherných, elegantných a nadčasových veteránov spolu so šoférom. Takže si môžete užiť jazdu štýlovým veteránom a mať nezabudnuteľné svadobné fotografie.

Majiteľ múzea hovorí, že „najkrajší kus nábytku v obývačke je auto alebo motorka z čias prvej Československej republiky“. Múzeum má aj fotogalériu, ktorá ukazuje, že aj malé múzeum môže skrývať veľké poklady.

Ak chcete podporiť aktivity múzea, môžete darovať svoje 2% z dane. Poukážky sú k dispozícii na IČO 50015206 a názov obchodného mena je TECHNICKÉ – MOTO MÚZEUM, o.z. Sídlo múzea je na Priemyselnej 1572/1, 972 71 Nováky.

TECHNICKÉ – MOTO MÚZEUM je pre tých, ktorí sú nadšení technikou z minulosti, skutočnou oázou. Ak patríte medzi nich, určite sa tam vyberte a užite si krásne technické klenoty.

Osobne sa mi v múzeu veľmi páčilo, sú to exponáty z môjho “mládí”, ale aj staršie. Nakoľko mám rad burzy starožitností, veterány, históriu a umenie – prišiel som si tam na svoje. Jadro tvoria motorky a autá a príslušentvo, ale je tam aj veľa gazdovských vecí, dokumentov, artefaktov a všetkého čo stálo zato tam proste vystaviť. Určite pre mňa top je hala s veteránmi.

 

Otváracie hodiny a vstupné

Pondelok – nedeľa od 10:00 do 17:00 hod.
Hláste sa u obsluhy čerpacej stanice.
 
Pracovné dni
1 osoba – 15 €
2 osoby – 10 €/osoba
3 osoby – 8,33 €/osoba
4 osoby – 7,50€/osoba
5 a viac osôb – 5 €/osoba

 

Víkend
1 osoba – 5 €
Deti od 3 do 15 rokov- 2€

Ako sa do múzea dostať

Múzeum sa nachádza v areáli DKP Slovakia (z cesty E572 odbočte na Lehotu pod Vtáčnikom a cca po 500m hneď za zákrutou vojdite na ľavej strane do areálu firmy)

Čiže na rýchlostnej ceste v smere NOVÁKY – PRIEVIDZA je to prvý zjazd vpravo na Lehotu pod Vtáčnikom- Cca po 500m je na ľavej strane areál do ktorého treba vojsť. Je to areál dopravnej služby DKP s čerpačkou. Na čerpacej pumpe obsluha ohlási sprievodcu múzea, ktorý prevedie návštevníka expozíciami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *