Minimodel Europa – modelové koľajisko česko-slovenského pohraničia

Minimodel Európa – modely vláčikov a koľajiska v česko-slovenského pohraničia

Popis expozície vláčikov v Terchovej

Obec Terchová na Slovensku má novú atrakciu pre návštevníkov a obyvateľov. Môžu sa tešiť na realistický model koľajiska s názvom Minimodel Europa, ktorého hlavným motívom je medzinárodná elektrifikovaná železničná trať prechádzajúca slovensko-českými hranicami.

Modelové koľajisko je v mierke 1:87 a rozprestiera sa na ploche viac než 50 metrov štvorcových. Zobrazuje slovenskú aj českú stranu železnice a je vhodné pre všetkých milovníkov železníc a modelov, ale aj pre vášnivých cestovateľov.

Minimodel Európa nie je klasické koľajisko, ale modelové koľajisko, ktoré zobrazuje nielen medzinárodnú trať, ale aj lokálnu motorovú železnicu, ktorá sa kľukatí rôznymi slovenskými aj českými obcami.

Organizátori tvrdia, že tento modelový svet je príbehom, ktorý vás prevedie prírodnými scenériami i skrytými zákutiami dvoch krajín, ktoré okrem mnohých iných vecí spája aj železnica. Pre viac informácií o Minimodeli Európa sa môžete pozrieť na oficiálnom webe koľajiska. Nevynechajte túto jedinečnú príležitosť a navštívte tento modelový svet v Terchovej.

Kde modely vláčikov v Terchovej nájdete

Ak sa chcete pozrieť na tento unikátny modelový svet, stačí navštíviť obec Terchová a nájsť ho v časti Panská Lúka 931, na prvom poschodí budovy, kde sídli aj predajňa potravín Coop Jednota. Celá prehliadka trvá približne jednu až dve hodiny. 

  • základné vstupné pre jednu osobu je 7,5 €*
  • bezplatné parkovanie priamo pred budovou

*projekt Minimodel Europa poskytuje aj zľavy pre rodiny a väčšie skupiny. Viac informácií a aktuálne otváracie hodiny nájdete na www.minimodeleuropa.sk

Aktuálne informácie o expozícii

Vždy aktuálne informácie priamo na stránke expozície Euro minimodel. Nezabudnite si pozrieť aktuálne otváracie hodiny, aktuálne oznamy, alebo ostatné novinky počas celej sezóny. 👇

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *