Botany Park Bojnice

Botany Park Bojnice

Popis lokality Botany Park Bojnice

Objavte stratený svet sukulentov. Sú to rastliny so zdužnatenými stonkami, listami alebo podzemnými časťami tela, prispôsobená na život v suchom prostredí. Každá sukulentná rastlina má schopnosť udržiavať v zdužnatených častiach vodu alebo živiny vďaka zvláštnym skupinám buniek svojho tela. Takéto zásoby rastlinu udržia pri živote aj v dlhotrvajúcom období sucha, extrémnych teplotách a prebytku svetla.

Toto obdobie môže trvať týždne, mesiace, ale aj roky. Pojem sukulent pochádza z latinského slova „succus“, čo znamená šťava. Najznámejšími z nich sú kaktusy, ktoré z doteraz popísaných suchomilných rastlín tvoria asi jednu tretinu. Nachádzajú na celom svete okrem Antarktídy, od úrovne mora až do 5 000 m nadmorskej výšky a ich rozšírenie je však nerovnomerné.

Nová botanická záhrada v Bojniciach ponúka na obdiv viac ako 1500 kaktusov a sukulentov. Najstarší z nich má 37 rokov. Nachádza sa v blízkosti Bojnického zámku. Každý jeden kaktus sám vypestoval zo semiačka jeden zo spoločníkov firmy pán Ing. Jozef Šuráni.

Kontakt Botany Park Bojnice:

Adresa: Zámok a okolie 4D, 972 01 Bojnice

Web: www.botanypark.sk

Email: info@botanypark.sk

Facebook: Botany Park Bojnice

Instagram: Botany Park Bojnice

Otváracie hodiny Botany Park Bojnice:

Otváracie hodiny

Vstupné Botany Park Bojnice:

Vstupné

Fotogaléria Botany Park Bojnice

Autor fotografií: Facebook Botany Park Bojnice

Ako sa dostať k Botany Park Bojnice

Okres: Prievidza ( Trenčiansky kraj )

GPS: N 48.78095389967266, E 18.576030066928936

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *