MiniFARMA

Popis lokality Minifarma Lubina

MiniFARMA je kontaktná farma so zvieratkami pre deti. Medzi našich obyvateľov patria mini aj maxi zvieratká, ktoré si môžete pohladiť i nakŕmiť. Naša MiniFARMA je areálom, ktorý je s láskou ručne vybudovaný nami, majiteľmi a zároveň ošetrovateľmi zvierat. Na priestore presahujúcom jeden hektár žije celoročne viac ako 100 zvierat, ktoré sú jedinečné hlavne malým vzrastom. Ide hlavne o miniatúry klasických hospodárskych zvierat ako sú ovce, kozy, kone, kravy, lamy, oslíkovia, prasiatka, kačky, husi alebo sliepky. Srdcom najväčšími a vzrastom najmenšími nadšencami týchto minizvieratiek sú samozrejme deti, preto sme farmu venovali práve im. I dospelí návštevníci sa u nás však určite nudiť nebudú.

Príďte a spoznajte zvieratká NAŽIVO!Naša MiniFARMA sa špecializuje na chov čistokrvných miniatúrnych foriem hospodárskych zvierat ako sú quessantské miniovečky, holandské minikozičky, miniponíci či miniprasiatka. Náš hladkací kútik osídľujú i zdrobnené kačičky, zdrobnené sliepočky, miniatúrni králičkovia. Naproti tomu máme v kontraste niektoré znajväčších plemien domácich zvierat ako sú napríklad maxisliepky brahmanky, či priateľský maxizajačik. Všetky zvieratká sú zvyknuté na ľudí a vyhľadávajú ich spoločnosť. Radosť je teda obojstranná!

Zvieratká bývajú v priechodzích výbehoch. Ako už názov napovedá, budete nimi môcť chodiť a sledovať, ako sa vám kozičky, ovečky, sliepočky či miniatúrny šabľozubý jelenček motajú pod nohami. Užite si ich nekonečnú pozornosť a odvďačte sa za ňu pohladkaním alebo sa so zvieratkami odfoťte.

Vojsť sa dá aj do voliér k okrasným holubom. Vtáčiky, ktoré chováme, sú na deti tiež zvyknuté a ani mamičky sediace na vajíčkach sa ľahko nerozrušia.

Ďalšie zvieratká, tie najmenšie, ktoré máme, sú v hladkacom zookútiku. Pohladiť aj zobrať na ruky v ňom môžete králičky, morčiatka, škrečky i afrického ježka.

Nakŕmiť môžete aj mláďatká, ktoré každý rok prichádzajú na MiniFARME na svet. Sledujte, ako sa zoznamujú so svetom, kým sú ešte pri mamičke.

Mladé, ktoré osireli alebo boli z rôznych dôvodov odvrhnuté, zase nachádzajú „mamičky„ aj v detičkách, ktoré na farmu prídu a môžu ich kŕmiť náhradným mliečkom z fľašky.

Áno, najnadšenejší sú z farmy nepochybne tí najmenší, no užijú si ju aj rodičia. Sami si radi pritúlia chlpatého maznáčika alebo sa zrealaxujú v hojdacej sieti. Zatiaľ čo sa deti bláznia v lesnom či vodnom ihrisku a detskom brodisku, vy si môžete oddýchnuť v tieni stromov.

Na farme sme vytvorili niekoľko oddychových miest pre rodičov, kde si môžete vychutnať kávu. Alebo sa môžete pridať k deťom. Napríklad tvorivé dielne nie sú len pre malých, aj dospelí si tu majú možnosť vytvoriť vlastné dielka.

mapa arealu minifarma lubina

Recenzia od návštevníka

“Kontaktnú ZOO v Lubine som navštívil už asi 4 krát s deťmi od 3 do 7 rokov a vždy sa veľmi tešili z návštevy. Areál je krásny, chlieviky rozprávkové a keď detičky všetko pozrú, pohladkajú a pokŕmia, tak je na rade bufet a detské atrakcie. Pre dcéru bol najobľúbenejší výbeh z poníkmi kde sa dalo na nich aj voziť. Obsluha bola mladá, milá, ochotná a zhovorčivá slečna, ktorá nám vychádzala v ústrety a k detičkám bola veľmi milá – nenásilne a úprimne.

Šmýkalky a hojdačky sú podľa mňa bezpečné, dobré a čisté – nemusel som piť kávu ako na ihlách a stále ich sledovať. Hlavná atrakcia pre nás však bola drevená konštrukcia kanálov, záprav a iných fyzikálnych “patentov” kadiaľ prúdi voda. Naposledy sme tam boli v horúčave a tak sa z tieňa a od vody nechceli pohnúť 🙂

A čo rodič? Ja tam proste chodím asi radšej ako deti pretože tie Myjavské kopanice, tá príroda a ten kút Slovenska sa mi veľmi páči. Areál v Lubinej preferujem, už len kvôli WC, občerstveniu kde nemajú len svetové značky typu Coca Cola, ale aj rôzne asi lokálne limonády, kávy a iné potraviny značiek a firiem, ktoré jednoducho nepoznám. Takže raz-dvakrát za rok si tam odbehneme užiť pekné prostredie, zvieratká, milý personál a vypiť čosi neobvyklé”

Fotogaléria MiniFARMA Lubina (zdroj. FB minifarma)

Fotogaléria MiniFARMA Lubina apríl 2023

Otváracie hodiny & vstupné MiniFARMA:

Ako sa dostať do MiniFARMA Lubina

  • Okres: Nové Mesto nad Váhom ( Trenčiansky kraj )
  • GPS: N 48.8199771838322, E 17.704837870477796

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *