Lokalizácia: Trnavský kraj, okres Senica, Šaštín – Stráže

Mesto Šaštín-Stráže je na Slovensku a v zahraničí známe ako pútnické miesto. Nachádza sa tu Bazilika Sedembolestnej Panny Márie. Popri bazilike sa v Šaštíne-Strážach nachádza najznámejšie a každoročne vyhľadávané miesto oddychu – rekreačné stredisko Gazárka.

V okrese Senica je jedným z najvyhľadávanejších rekreačných stredísk pri vode. Gazárka je lokalizovaná v blízkosti železničnej trate. Rekreačné stredisko pozostávajúce z piatich jazier vzniklo po vyťažení piesku. Blízkosť mesta Šaštín-Stráže je veľkou výhodou. Borovicové lesy sú zárukou zaujímavej turistiky a cykloturistiky. Stredisko zabezpečuje okrem dlhodobého pobytu aj víkendovú rekreáciu. V areáli rekreačného strediska sa nachádza chatová oblasť. Ubytovanie s nezabudnuteľným výhľadom na jazerá je možné v 5- a 6-lôžkových chatách, ktoré sa nachádzajú na polostrove medzi dvomi jazerami. Pri vstupe do areálu upúta kemping s 200 stanovými miestami.Športové využitie rekreantom zabezpečujú tenisové kurty a ihriská pre plážový volejbal. Päť jazier s čistou vodou a upravené pieskové pláže okolo nich poskytujú návštevníkom príjemné osvieženie počas letných horúčav, rybárom oddych a bohaté úlovky. Na brehu najväčšieho jazera je požičovňa člnov a vodných bicyklov. Na pláži sa nachádzajú preliezačky a šmýkačky pre deti. V celom areáli je pitná voda, k dispozícii sú stánky s občerstvením, bufety a reštaurácia. Priamo v areáli je možnosť parkovania na parkovisku, alebo priamo v kempingu a pri chatke.

Letná sezóna začína v máji a končí v septembri. V priebehu sezóny sa v Gazárke každoročne koná Beh šaštínskými bormi, turnaje v plážovom volejbale, v tenise, rybárske preteky, pravidelne cez víkendy diskotéky. Jazerá obklopujú krásne a zdravé borovicové a dubové porasty, ktoré sú rajom hubárov a zberačov lesných plodín. Turistov a cykloturistov lákajú lesné cesty a chodníky, pomocou ktorých sa zoznámia so zaujímavosťami blízkeho i vzdialenejšieho okolia. Novovybudovaný náučný chodník umožňuje spoznať krásu tejto prírody. Každý tu nájde skutočnú oázu ticha a pokoja, kde nie je vystavený žiadnym rušivým vplyvom.

Zdroj: Mesto Skalica

Kontakt

Rekreačná oblasť Gazárka

Alej 549

908 41 Šaštín-Stráže

Tel.: +421 (0) 34/6592 348

E-mail: info@gazarka.sk

Web: http://www.gazarka.eu/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *