lanová dráha Zipline Gombasek

Podrobnosti lokality Lanová dráha Zipline Gombasek

Areál Gombaseku zažíva nebývalý rozmach. Na jar 2024 otvorili zážitkový Zipline, ktorý vedie ponad Gombasecký areál. Okres Rožňava tak získal atrakciu príťažlivú pre domácich i zahraničných turistov. Lanová dráha má dĺžku približne 500 metrov a štartuje v miestnom kempingovom areáli. Prevezie ťa ponad nádhernú prírodu až k historickej časti areálu, kde nájdeš ruiny pavlínskeho kláštora, zrekonštrovanú kúriu Andrássyovcov, okno do minulosti či skvelú kaviareň. Vďaka dotácii z krajského programu Terra Incognita vo výške 200 000 € ho spustilo OZ Pre rozvoj Gombaseka.

Širšie okolie Gombaseku ležiaceho v časti obce Slavec sa pýši hneď niekoľkými významnými jaskyňami a kultúrnymi pamiatkami, ktoré priťahujú návštevníkov vyhľadávajúcich oddych počas celého roka. Projekt lanovej dráhy Zipline Gombasek, ktorá je najdlhšou takouto dráhou v košickom kraji, prináša do areálu skutočný adrenalínový zážitok.

Lokalita bohatá na atrakcie

Určite najväčším turistickým lákadlom Gombaseckého areálu je verejnosťou obľúbená Gombasecká jaskyňa, ktorá je zaradená do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Návštevníci však môžu z Gombaseku vychádzať na výlety aj do Krásnohorskej jaskyne, na Brzotínske skaly, k Margitinmu prameňu a k vyhľadávanej Silickej ľadnici.

Lokalita teda ponúka veľké množstvo oddychových aj zážitkových aktivít.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *