Park miniatúr v Podolí

park miniatur

Popis lokality Park miniatúr v Podolí

Miniatúrne klenoty v Podolí – inovatívna atrakcia pre cestovateľov na Slovensku. Pod šírim nebom nájdete viac než 80 precíznych replík hradov, zámkov, kostolov, chatiek, rozhľadní a domov slávnych osobností v tomto jedinečnom parku. Hlavným poslaním tvorcov parku je zachrániť a oživiť každý rok minimálne 4-5 historických pamiatok vo svojej najslávnejšej podobe. Slovensko odpradávna bohato čerpalo z kultúrneho dedičstva, ktoré zahrňovalo hrady, zámky, kostoly a ďalšie historické poklady.

Mnohé z týchto skvostov už dávno zmizli alebo sú v dezolátnom stave, pričom z nich dnes iba pamätné kamene v lesoch nesú svedectvo o svojej existencii. Všetky naše modely sú vytvorené s vedeckou prístupnosťou. Každá replika prešla komplexným procesom, ktorý zahŕňal dôkladnú dokumentáciu, detailnú konštrukciu a precízne umiestnenie v reálnom teréne. Naša nádherná kolekcia modelov je prevažne v mierke 1:50, s výnimkou niektorých kostolov, chatiek a rozhľadní, ktoré sú zmenšené na mierku 1:25 alebo 1:30.

Naša inšpirujúca výstava začala ako myšlienka Juraja Hlatkého v roku 2001. Tento jedinečný projekt je postavený ako súkromná investícia s cieľom poskytnúť zábavu a vzdelanie pre návštevníkov všetkých vekových kategórií. Park sa nachádza v srdci regiónu, ktorý je domovom troch historických hradov – Čachtice, Beckov a Tematín, čo mu dodáva výnimočnú polohu.

Z niekoľkých desiatok modelov, ktoré sa v parku nachádzajú, možno spomenúť napríklad hrad Branč, hrad Tematín, hrad Červený kameň, Holíčsky zámok či Dražovský kostolík.

Fotogaléria Park miniatúr v Podolí

Kontakt a vstupné do Parku v Podolí

Telefón:032 743 75 05

Email: info@parkminiatur.sk

Web: www.parkminiatur.sk

Facebook: Park miniatúr v Podolí

Otváracie hodiny Park miniatúr v Podolí:

Otváracie hodiny

Vstupné Park miniatúr v Podolí

Vstupné

Ako sa dostať k parku miniatur v Podolí

Okres: Nové Mesto nad Váhom (Trenčiansky kraj)

Adresa: Podolie (pri hlavnej ceste vedľa základnej školy), 916 22

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *