Hrad Červený kameň

hrad cerveny kamen

Popis lokality hrad Červený kameň:

Je jedným z najkrajších a najzachovalejších hradov na Slovensku. Posledný z členov Pálfiovského rodu sa z neho odsťahoval v roku 1945, aj preto sa hrad zachoval vo výbornom stave v historickej podobe s minimálnymi zmenami. Jeho vznik sa pripisuje Českej korune, kráľovnej Konštancií Uhorskej. Tá nechala na svojich pozemkoch vybudovať Hrad, ktorý bol súčasťou pohraničnej sústavy hradov tiahnucich sa od dnešnej Bratislavy až po Žilinu. Pôvodne to bol len malý kamenný hrad, keď sa však vtedajší majitelia Fuggerovci z juhonemeckého Augsburgu v roku 1535 – 1537 rozhodli prestavovať, pôvodná stavba celkom zmizla a na pôvodnom mieste vznikol hrad ako ho poznáme v dnešnej dobe.

Súčasťou hradu je aj obrovská sieť podzemných pivníc, ktoré mali pôvodne slúžiť na uskladnenie medi. V týchto priestoroch sa však meď nikdy nenachádzala, zato tu však bol dostatok vína. Stálu expozíciu tvoria predmety po pôvodných majiteľoch dá sa tu nazrieť do vtedajšej lekárne, knižnice, rytierskeho salónu a môžete si prezrieť aj unikátnu zbierku historických zbraní.

O výbornom stave hradu vypovedá aj fakt, že sa tu nakrúcali filmy Dračie srdce, Frankenstein alebo seriál Princezná Fantaghiró. Stačí sa len rozhodnúť niečo nové zažiť, vybrať sa do nádherného prostredia tohto jedinečného hradu.

Kontakt:

Adresa: Hrad Červený Kameň,Častá 900 89

Telefón: +421 336 905 803

Email: info@hradcervenykamen.sk

Web: http://www.hradcervenykamen.sk/

Otváracie hodiny hrad Červený kameň:

Vstupné na hrad Červený kameň:

Ako sa dostať na hrad Červený kameň:

Okres: Pezinok (Bratislavský kraj)

GPS: N-48°23’31” E-17°20’6”

1 thought on “Hrad Červený kameň

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *