Vodná nádrž Nitrianske Rudno

vodna nadrz nitrianske rudno veža vyhliadkova

Popis vodnej nádrže Nitranske Rudno

Nitrianske Rudno leží vo výbežku Hornonitrianskej kotliny pri úpätí Strážovských vrchov. Centrom turistického ruchu je vodná nádrž. Oblasť Nitrianskeho Rudna je vyhľadávaným prázdninovým strediskom mladých.

Ako vyzerá vodná nádrž Rudno z kajaku?

V Trenčianskom kraji (okrese Prievidza) vo výbežku Hornonitrianskej kotliny pri úpätí Strážovských vrchov sa nachádza vodná nádrž Nitrianske Rudno. Nádrž je centrom turistického ruchu. V blízkosti vodnej plochy sa nachádza množstvo ubytovacích zariadení, ktoré ponúkajú aj kvalitné stravovacie služby a možnosť dobre sa zabaviť. Pre menej náročných je tu kemping. Milovníci vodných športov si prídu určite na svoje. Nádrž má vhodné podmienky pre surfovanie a rybolov. Nezabudnuteľným zážitkom vhodným pre aktívny oddych je plavba na zapožičaných člnoch alebo vodných bicykloch.

Ak však máte radšej dve kolesá na pevnej ploche, odporúčame vám cyklotrasu cez horskú osadu Gápel, patriacu k obci Valaská Belá, prípadne návštevu obce Čičmany, ktorá je známa starobylou a unikátnou architektúrou – maľovanými zrubovými drevenicami. Okolie vodnej nádrže poskytuje veľmi dobré podmienky pre turistiku.

Autor: P.Pastier

Zdroj: TIK Prievidza

Lokalizácia: Trenčiansky kraj, okres Prievidza, Nitrianske Rudno

360° prehliadka Rudnianskou priehradou

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *