LESNÁ SAUNA SPIŠSKÝ HRHOV

Len človek a príroda

Na úpätí lesa v Spišskom Hrhove, v starom ovocnom sade s výhľadom na Spišský hrad stojí sauna originálna svojou architektúrou i konceptom. Je zadarmo prístupná každému, kto si ju rezervuje na nerušený zážitok. Rezervácia je možná prostredníctvom formulára nižšie. Sauna má navonok netradičný tvar, ale vnútri je postavená podľa tradičných techník. Je bez prívodu elektriny, kúri drevom v piecke a ochladzuje vodou z potoka. Jedinými podnetmi z okolia sú hviezdna obloha a zvuky lesa.

Ak sa chystáte do sauny, je potrebné vopred si rezervovať termín (dátum aj čas), priniesť si dostatok pitnej vody, vlastné uteráky a svetlo. Drevo na kúrenie bude v saune pripravené.

Strážte si čas a saunujte sa len pokiaľ vám je to príjemné. Pre niekoho je to 5 minút, pre iného 15 minút. Osviežte sa studenou vodou v kadi. Dbajte o seba, o svoje okolie a udržujte čistotu. Do sauny nie sú vhodné plavky. Prosíme, nepite v nej alkohol a vydržte krátku návštevu aj bez cigarety.

Správca sauny vám odovzdá kľúče a vy si ju budete môcť vykúriť na požadovanú teplotu. Podrobnejšie informácie o mieste a pokynoch na použitie dostanete v potvrdzovacom e-maili pred návštevou.

Lesná sauna zadarmo slúži obyvateľom Spišského Hrhova a turistom. Z nadšenia pre dobrú vec a za pomoci stoviek ľudí ju postavili občianske združenia Woven, Centrum architektúry a Čierne diery za pomoci obecného podniku Hrhovské služby. Objekt má všetky povolenia.

Saunu prevádzkujú obyvatelia Spišského Hrhova. Spoločne sa staráme o hygienu, zásoby dreva a výmenu materiálov. Budeme radi, ak nám finančným príspevkom pomôžete saunu udržiavať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *