Chata pri Zelenom plese /1551m/

Chata pri Zelenom plese – Brnčalka (1551m)

Chata pri Zelenom plese je otvorená celoročne. Ponúka bohatý výber jedál a nápojov. Ubytovanie je turistickej kategórie – vysokohorskej chaty pre 56 ľudí vo viac lôžkových  izbách s kompletným vybavením izieb posteľami a posteľným prádlom. Pri ubytovaní na izbe je posteľné prádlo automaticky zahrnuté v cene. Nie je možné spať na izbe vo vlastnom spacáku. Izby na chate sú viac lôžkové a môžte byť na nich ubytovaní spolu s inými turistami. Ubytovanie je nutné si objednať vopred prostredníctvom emailu. Nie je možné urobiť rezerváciu cez telefón. Ubytovanie za celý pobyt sa platí vopred, hneď pri príchode na chatu. Zľavy sa poskytujú členom Jamesu alebo Horských turistov a to iba pri ubytovaní na izbe. Pri ubytovaní na núdzovom prespaní (spanie vo vlastnom spacáku na povale alebo hospodárskej budove) sa tieto zľavy neposkytujú. Pri príchode na chatu vyplníte ubytovací formulár, uhradíte sumu za ubytovanie a následne obdržíte kľúč od izby Raňajky sú celoročne v čase od 6:30 do 8:00. Večere sa podáva o 19:00.

Chata pri Zelenom plese poskytuje ubytovanie kategórie turistickej ubytovne, to v praxi znamená, že neubytovávame hotelovým systémom – predajom izby, ale konkrétneho miesta na spanie – postele. Všetky postele na izbách sú vybavené vankúšom, paplónom a posteľným prádlom. Ubytovanie s vlastným spacákom, bez posteľného prádla na izbe nie je možné. Samostatné ubytovanie si môžete objednať – musíte to, ale uviesť v objednávke formou kúpy celej izby, avšak v tom prípade platíte aj za neobsadené postele.</strong

Záchody sa nachádzajú na každej chodbe. Sprchy s tečúcou teplou vodou sú lokalizované v suteréne chaty.

Ubytovanie so psom v priestore chaty nie je možné – ubytovací poriadok, ubytovanie psa je možné vo vonkajších kotercoch, kde má pes samostatný zastrešený priestor 2,5m X2,5m s vlastnou búdou.

Nakoľko elektrinu získavame výhradne elektrocentrálou a malou vodnou turbínou sú zástrčky určené výhradne pre dobitie batérii, telefónou atď. len v priestoroch jedálne. Žiadne iné – silnejšie elektrospotrebiče si prosím so sebou ani nenoste.

Kontakt

informácie a rezervácia ubytovania:
tatry@chataprizelenomplese.sk
  • GPS: N 49.209993° E 20.221340°
  • +421 901 767 420
  • Adresa: 059 60 Vysoké Tatry

    Telefón: 0901 767 420

Prístup

  • z Tatranských Matliarov, modra zlta modrá a žltá značka, [turistická trasa]
  • z Tatranskej Javoriny cez Kopské sedlo, modra cervena modrá a červená značka, [turistická trasa]
  • z Tatranskej Lomnice, modra zelena zlta modrá, zelená a žltá značka, [turistická trasa]
  • zo Skalnatého Plesa po Tatranskej Magistrále, cervena červená značka, [turistická trasa]
  • z Hrebienka po Tatranskej Magistrále, cervena červená značka, [turistická trasa]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *