Chata pod Soliskom (1840m)

Nedávno vkusne zrekonštruovaná Chata pod Soliskom sa nachádza v nadmorskej výške 1840 m n.m. a je z nej krásny výhľad na Štrbské pleso.

Na chate sa môžete celoročne občerstviť, ponúkajú domácu stravu, nápoje a horské ubytovanie v luxusnej izbe, alebo netradičnej nocľahárni.

Keď už ste na chate, odporúčame krátky výstup na Predné Solisko (2117 m n.m.), ktoré sa nachádza nad chatou. Je to jeden z najľahšie dostupných štítov vo Vysokých Tatrách, peši ste hore za 30 minút.

Z vrcholu Predného Soliska môžeme za priaznivého počasia vidieť okolie Štrbského Plesa, Mlynickú dolinu, vodopád Skok, štíty Satan (2432 m n.m.), Kriváň (2494 m n.m.), Končistú (2538 m n.m.), alebo Patriu (2203 m n.m.).

Ako sa sem dostať?

Celoročne je sprístupnený chodník po trase Štrbské pleso, Liečebný dom Solisko – Chata pod Soliskom ( čas výstupu 1:30, prevýšenie 480 m) – modrá značka

Ďalšia možnosť Štrbské pleso, Liečebný dom Solisko – Pod Furkotou, rázc. – Škutnastá poľana ( čas výstupu 2 hodiny, prevýšenie 486 m) – najprv červená, potom žltá a modrá značka. Turistický chodník je uzatvorený od 1.11. do 14.6.

Zo Štrbského plesa priamo pred Chatu pod Soliskom premáva celoročne aj sedačková lanovka. Stanica lanovky sa nachádza pred Hotelom FIS. Lanovkou ste hore za 10 minút.

Kde parkovať?

Na platenom záchytnom parkovisku pred železničnou a autobusovou stanicou na Štrbskom plese. Na platenom parkovisku pred Hotelom FIS.

Verejná doprava:

Železničná a autobusová stanica Štrbské pleso.

Kam v okolí?

Štrbské pleso je východzím bodom turistických trás na Popradské pleso, Kriváň, Jamské pleso, alebo na vodopád Skok. Ďalej smerom na Capie pleso, Bystrú lávku. Turisticky, alebo lanovkou môžete vyjsť na Predné Solisko.

Údaje o čase dĺžke a prevýšení sú len informatívne. Namerali sme ich na  trase Štrbské pleso, Liečebný dom Solisko – Chata pod Soliskom a späť.

Kontakt

Adresa: Štrbské Pleso, 059 85 Vysoké Tatry-Štrbské Pleso

Telefón: 0917 655 446

Prístup

  • zo Štrbského Plesa, modra modrá značka, [turistická trasa]
  • z Troch Studničiek, cervena zlta modra červená, žltá a modrá značka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *