Bralová skala

Popis lokality Bralová skala

Bralová skala (826 m n.m.) je ľahko rozpoznateľná vďaka umiestnenému vysielaču, ktorý vytŕča spoza neprehliadnuteľnej skalnej veže.

Neveľmi vysoký zalesnený vrch Bralová skala leží v západnej časti Kremnických vrchov, neďaleko rekreačného strediska Remata. Jeho vrchol zaujme mohutnými a veľmi estetickými skaliskami, ktorým vrch vďačí za svoje meno,  tiež menej estetickým, no užitočným vysielačom, a v neposlednom rade i krásnym výhľadom na Handlovskú a Turčiansku kotlinu, okolité zalesnené kopce a pri dobrej viditeľnosti i na v diali sa črtajúci Bojnický zámok. Bralová skala je prístupná po značených turistických chodníkoch, a to napríklad z obce Sklené, z rekreačného strediska Remata či z obce Ráztočno.

Samotná skala nie je bezpečnostne ohraničená, a preto treba byť opatrný, hrozí totiž nebezpečenstvo pádu. Popod vrchol vedie 3 km dlhý jednokoľajný železničný tunel na trati Prievidza – Horná Štubňa.

Výstup na Bralovú skalu môžete začať pri hoteli REMATA po žltej značke. Čaká vás asi 1km dlhá stredne náročná trasa horským chodníkom cez lesný porast a skaliská. Východiskovým bodom môže byť aj Sklené, Ráztočno, Handlová či Kunešov.

Kontakt Bralová skala:

Adresa: Kremnické vrchy, Ráztočno, 972 31

Fotogaléria Bralová skala

Autor fotografií: TK Pravenec

Ako sa dostať k Bralová skala:

Okres: Prievidza ( Trenčiansky kraj )

GPS: N 48.76231647237603, E 18.811517609533894

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *