Jaskyňa Deravá skala Plavecký Mikuláš

Jaskyňa Deravá skala

Podrobnosti lokality jaskyňa Deravá skala

Deravá skala je čarovná jaskyňa v srdci Malých Karpát. Ukrýva mnoho zaujímavostí, ktoré si zamilujete a je vhodná na výlety pre celú rodinu.

Táto prírodná pamiatka sa nachádza v krásnych lesoch na území obce Plavecký Mikuláš v okrese Malacky. Pred zrakmi turistov je jaskyňa dobre ukrytá – zahalená bujnou zeleňou na brehu Mokrej doliny.

Jaskyňa Deravá skala sa nachádza v nadmorskej výške 460 m n. m, je dlhá približne 26 metrov, vysoká 15 metrov. Nemá síce kvapľovú výzdobu, ale ponúka určite dostatok priestoru na objavovanie. Známa je najmä pre nálezy kostí jaskynného medveďa.V zimných mesiacoch tu môžete obdivovať nádherné cencúle.

Jaskyňa je súčasťou náučného chodníka Plavecký kras, ktorý spája turistické zaujímavosti v okolí Plaveckého Mikuláša. Predstavuje tiež príjemnú turistickú zastávku počas výstupu na vrch Čierna skala či v rámci okruhu cez Kršlenicu.

Ako sa dostať k jaskyni Deravá skala?

Dostať sa k jaskyni je veľmi jednoduché a časovo nenáročné – z Plaveckého Mikuláša sa sem dostanete za 20 až 30 minút (cca 2 km). Trasa sa začína v obci na zelenej značke. Na hornom konci obce sa zelená značka spája s náučným chodníkom pokračujúcim Mokrou dolinou.

Fotografie lokality jaskyňa Deravá skala

Autor fotografií: Región Záhorie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *