Hrad Liptovský Hrádok

Hrad Liptovský Hrádok

Popis lokality Hrad Liptovský Hrádok

V Liptovskom Hrádku, stredoslovenskom mestečku s bohatou históriou a nádhernou prírodou, stojí zrúcanina rovnomenného hradu s elegantným renesančným kaštieľom v predhradí.

K tomuto dávnemu obrannému i správnemu centru širokého okolia sa viaže povesť o romantickej, avšak nenaplnenej láske medzi tunajšou mladou šľachtičnou a kapitánom susedného hradu. Pretože junák pochádzal zo znepriateleného rodu, otec zamilovanej devuchy ich zväzku urputne bránil. Mladý šľachtic teda pritiahol pred Liptovský Hrádok s vojskom, dúfajúc, že si snúbenicu odnesie pozlotky. Keď ale vošiel do pevnosti, našiel dievčinu v kaluži krvi a jej otca s čepeľou karmínovej farby v ruke.

V dnešnej dobe sa návštevník Liptovského Hrádku podobne nemilých prekvapení zaiste nedočká. V hradnom komplexe už nesídli nijaká svárlivá šľachta, lež luxusný hotel, ktorý okrem tradičných hotelových služieb zabezpečuje i prehliadky tvrdze a kaštieľa. Popri starobylých nádvoriach a výstavných panských interiéroch tu možno obdivovať i krásne upravený park či romantické jazierko.

Kontakt na Hrad Liptovský Hrádok

Adresa: Ulica Magdaleny Zai 1, Liptovský Hrádok, 033 01

Telefón: +421 44 520 77 11

Email: prehliadky@hradliptovskyhradok.sk

Web: www.hradliptovskyhradok.sk

Otváracie hodiny na Hrad Liptovský Hrádok:

Vstupné na Hrad Liptovský Hrádok:

Ako sa dostať na Hrad Liptovský Hrádok

Okres: Liptovský Mikuláš ( Žilinský kraj )

GPS: N 49,045864, E 19,733106

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *