Mega obria lavička Lednica

Mega obria lavička Lednica

Podrobnosti lokality Mega obria lavička Lednica

V Trenčianskom kraji vyrástla mega obria lavička! Môžete si z nej vychutnať fantastický výhľad na hrad a okolitú prírodu.

Pokiaľ sa na ňu posadiť, musíte vyjsť po rebríku alebo poriadne narásť. Nachádza sa nad malebnou obcou Lednica, ktorá je často na zozname turistických cieľov kvôli krásnemu výhľadu nielen na hrad, ale tiež krásnu prírodu údolia Bielych Karpát či Púchovskej doliny. O vznik obrovskej lavičky sa postarala krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región. Výhľady na hrad si teraz budete môcť vychutnať z kráľovskej výšky. Pri pohľade na západ slnka z tohto miesta sa vám určite nebude chcieť odísť.

Nadrozmerné lavičky sa stávajú lákadlom pre turistov naprieč celým Slovenskom. V Trenčianskom kraji je táto lavička nad obcou Lednica jednou z prvých svojho druhu. Je vyrobená z borovicového dreva, je 1,5 tony ťažká a meria 2,5 m x 4 m. Svojou veľkosťou sa tak stala unikátom trenčianskeho regiónu.

Obria lavička je turistickým lákadlom nielen vďaka svojej nadrozmernej veľkosti, ale aj kvôli miestu, na ktorom stojí. Okrem krásnych výhľadov je možné v okolí vyraziť aj na turistiku k chránenej prírodnej pamiatke Lednické skalky alebo sa vydať na spomínaný hrad Lednica.

Ako sa dostať k lokalite Mega obria lavička Lednica?

Lavička je veľmi ľahko prístupná, priamo k nej vás zavedie zelená turistická značka, ktorá začína pri obecnom úrade v Lednici.

Na turistickej trase budete prechádzať aj okolo „okna do minulosti“, vďaka ktorému môžete nazrieť do obdobia pred pár storočiami a cez ktoré môžete porovnávať súčasnú podobu hradnej zrúcaniny s jeho historickou podobou.

Autor fotografie: 360virtualneprehliadky. sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *